Gästkrönikör Flygare kikar in Dortmund

Jaha, då var det dags igen! Trevligt trevligt...

Idag ska vi ta en närmare titt på BV Borussia 09 Dortmund, som jag tror är det bästa spelet i helgen.

Innan säsongen hade man plockat in succétränaren Jürgen Klopp,
som ifjol gjorde ett hästjobb med Mainz, och det ledde till uppflyttning i Bundesliga.
Förra säsongen gjorde Dortmund sin bästa säsong sedan storhetstiden på mitten av 90-talet med undantag för succén 2002 då man vann Bundesliga.

Därför satsade man vidare inför den här säsongen och tog in bl a. Lucas Barrios, och vilken värvning detta har varit hittils! Han ligger delad tvåa i den totala skytteligan och parkerar på 15 mål vilket har lett till lagets framskjutan ligaplacering, man ligger i nuläget på en 4:e plats.

Man har en skön mix med gammalt och ungt i laget, man har ligans yngsta och i mitt tycke bästa mittbackspar
där Neven Subotic och Mats Hummels kamperar ihop(båda födda 1988).
Framåt har man en skön blandning av spelare som passar perfekt tillsammans där man som sagt har kobran Barrios som spets, släpar bakom gör egyptiern Mohammed Zidan som är en dribbler i världsklass när han vaknar på rätt sida, på högerkanten hittar man allt som oftast den reptilsnabbe polacken Kuba Blaszykowski
På mitten har man supertalangen Nuri Sahin, som jag tycker är en light-verision av Cesc Fábregas, och jag tror mycket väl att han kan ersätta Fábregas i Arsenal om han nu försvinner till Barcelona som det snackats mycket om på slutet. Dom här unga spelarna som nämns ovan kopletteras med tunga rutinerade namn så som Roman Weidenfeller i målet, brassen Dedé och inte allra minst mittfältsmotorn Sebastian Kehl, riktigt kul också att Marcel Schmelzer äntligen verkar ha fått fart på sin karriär i Dortmund.

Innan säsongen hade man som målsättning att nå en framskjuten placering och ev. kvalificera sig till spel i Europa, detta ser ut att kunna bli mer än så då man som sagt ligger på en fjärdeplats med häng på tredjeplatsen som resulterar i spel i Champions League.

När man spelar hemma Westfalenstadion(Signal iduna park) är man en maktfaktor. Med 76 000 galna tyskar i ryggen har man världens näst bästa publikstöd efter Barcelona, fast i mitt tycke är Dortmunds fans bättre och mer högljudda. Dom mest inbitna fansen samlar sig i regel på läktaren Südtribüne där man under en match sjunger och skirker konstant under 90 minuter, och lita på att det är jobbigt att komma hit och spela.
Förra omgången fick obesegrade Leverkusen komma på besök och gick på en ordentlig mina, torsk 3-0.

Lagets största rivaler är Schalke 04, som man intressant nog utmanar om den så eftertraktade 3:e platsen.

Och i helgen skall man ut och veva igen, man skall närmare bestämt resa till Berlin och spela mot Hertha som iår förmodligen varit den största besvikelsen i hela europa! Man ligger sist i ligan och är redan avhängda och lita på att tipsomat-jensa kommer lägga ut en rek på den här matchen, skall sägas att man spelar på boraplan men man är ett av ligans bästa bortalag samtidigt som Hertha är ligans sämsta hemmalag, endast 1 seger! I nuläget står man i 2.15 på Nordicbet, detta odds kommer troligtvis att sänkas så det gäller att vara ute i tid och hugga här...



Så här kan det se ut på südertribüne under match!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0