Dagens Spel Torsdag 25/3

Ikväll har vi ett antal godbitar i spelväg men jag nöjer mig med lite tyngre insats på tre spel i en match.

Det är spanska ligan det handlar om och derbyt mellan Getafe-Real Madrid.

Getafe har för tillfället god form och man har bla. slagit Atletico Madrid på hemmaplan och fått med sig en pinne på bortaplan mot svårspelade Atletic Bilbao. Ikväll väntar dock en tuff uppgift , för att inte säga övermäktig uppgift i mina ögon. Real har ligan att fokusera på helt nu efter uttåget i Champions League. Man saknar visserligen Kaka, Benzema och Lass men som jag varit inne på tidigare med Real ska det inte utgöra så stor skillnad här , speciellt inte när Getafe saknar två viktiga spelare i Cata Diaz och Soldado.

Det kommer bli tufft men när vi summerar den här matchen blir jag inte förvånad om Ronaldo gjort två och Higuain ett och man vunnit med en 3,4-1 .

Jag spelar som följer:

Dagens Huvudspel 1

Getafe-Real Madrid (1-0) 2 ( Real Madrid att vinna med minst två mål)

Odds: 2.10 Unibet


Dagens Huvudspel 2

Ronaldo att göra mål

Odds: 1.80 Unibet

Dagens Huvudspel 3

Getafe-Real Madrid , Real 2/2 halvtid fulltid

Odds: 2.10 Unibet



På återhörande / Jensa @ Tipsomat


Gästkrönikör Flygare kikar in Dortmund

Jaha, då var det dags igen! Trevligt trevligt...

Idag ska vi ta en närmare titt på BV Borussia 09 Dortmund, som jag tror är det bästa spelet i helgen.

Innan säsongen hade man plockat in succétränaren Jürgen Klopp,
som ifjol gjorde ett hästjobb med Mainz, och det ledde till uppflyttning i Bundesliga.
Förra säsongen gjorde Dortmund sin bästa säsong sedan storhetstiden på mitten av 90-talet med undantag för succén 2002 då man vann Bundesliga.

Därför satsade man vidare inför den här säsongen och tog in bl a. Lucas Barrios, och vilken värvning detta har varit hittils! Han ligger delad tvåa i den totala skytteligan och parkerar på 15 mål vilket har lett till lagets framskjutan ligaplacering, man ligger i nuläget på en 4:e plats.

Man har en skön mix med gammalt och ungt i laget, man har ligans yngsta och i mitt tycke bästa mittbackspar
där Neven Subotic och Mats Hummels kamperar ihop(båda födda 1988).
Framåt har man en skön blandning av spelare som passar perfekt tillsammans där man som sagt har kobran Barrios som spets, släpar bakom gör egyptiern Mohammed Zidan som är en dribbler i världsklass när han vaknar på rätt sida, på högerkanten hittar man allt som oftast den reptilsnabbe polacken Kuba Blaszykowski
På mitten har man supertalangen Nuri Sahin, som jag tycker är en light-verision av Cesc Fábregas, och jag tror mycket väl att han kan ersätta Fábregas i Arsenal om han nu försvinner till Barcelona som det snackats mycket om på slutet. Dom här unga spelarna som nämns ovan kopletteras med tunga rutinerade namn så som Roman Weidenfeller i målet, brassen Dedé och inte allra minst mittfältsmotorn Sebastian Kehl, riktigt kul också att Marcel Schmelzer äntligen verkar ha fått fart på sin karriär i Dortmund.

Innan säsongen hade man som målsättning att nå en framskjuten placering och ev. kvalificera sig till spel i Europa, detta ser ut att kunna bli mer än så då man som sagt ligger på en fjärdeplats med häng på tredjeplatsen som resulterar i spel i Champions League.

När man spelar hemma Westfalenstadion(Signal iduna park) är man en maktfaktor. Med 76 000 galna tyskar i ryggen har man världens näst bästa publikstöd efter Barcelona, fast i mitt tycke är Dortmunds fans bättre och mer högljudda. Dom mest inbitna fansen samlar sig i regel på läktaren Südtribüne där man under en match sjunger och skirker konstant under 90 minuter, och lita på att det är jobbigt att komma hit och spela.
Förra omgången fick obesegrade Leverkusen komma på besök och gick på en ordentlig mina, torsk 3-0.

Lagets största rivaler är Schalke 04, som man intressant nog utmanar om den så eftertraktade 3:e platsen.

Och i helgen skall man ut och veva igen, man skall närmare bestämt resa till Berlin och spela mot Hertha som iår förmodligen varit den största besvikelsen i hela europa! Man ligger sist i ligan och är redan avhängda och lita på att tipsomat-jensa kommer lägga ut en rek på den här matchen, skall sägas att man spelar på boraplan men man är ett av ligans bästa bortalag samtidigt som Hertha är ligans sämsta hemmalag, endast 1 seger! I nuläget står man i 2.15 på Nordicbet, detta odds kommer troligtvis att sänkas så det gäller att vara ute i tid och hugga här...



Så här kan det se ut på südertribüne under match!

Söndag 21/3 - Vilka vinner idag ?

Efter att ha skrivit ett vädligt långt inlägg så gick någonting snett vilket leder till att jag måste skriva om allt.

Det har jag inte tid med , därför får det bli korta motiveringar och tips istället, tyvärr..

Valencia-Almeria 1 till 1.65 Unibet ,  Villa i kalasform , Avgör !

Montpellier-Valenciennes 1 till 1.80 Bet 365 , Montpellier starka hemma , lämplig uppgift här .

Milan-Napoli 2 till 6.20 Nordicbet , Napoli älskar dessa matcher , Bra skrällchans , 6ggr degen synas.

Avslag ger jag för spel på bandyfinalen , Hammarby befogad favorit visserligen men en final på Studenternas gör att denna oddssättning känns ospelbar på förhand , Avstå !


Härliga matcher att vänta annars idag , Manchester Utd - Pool , Marseille-Lyon m.m ..

Ha en skön söndag så hörs vi / Jensa @ Tipsomat


Fredag 19/3 - Warberg gör sitt

Linköping fixade ett kryss i sista minuten igår och spelet satt bra !

Fredag idag med allt vad det innebär , på spelfronten håller jag mig lugn dock men en bra bank har vi i matchen Warberg-Helsingborg där hemmalaget kommer mosa stackars Helsingborg ikväll..

Så ni som vill lira :


Dagens Spel :

Warberg-Helsingborg 1

Odds: 1.35

Spelbolag: I stort sett alla

Lite fegspelande de här två dagarna men som sagt så kan man inte jaga odds för sakens skull bara , imorgon dock utlovar jag några fina drag men för er som har råd med lite högre insatser så dunka på detta odds ikväll.

På återhörande / Jensa @ Tipsomat


Torsdag 18/3 - Sm Slutspel Ishockey

Igår slog bloggen nytt besöksrekord , om det var Jacob Flygare med sina kontroversiella uttalanden som utgjorde det låter vi vara osagt tycker jag :) .

Idag är det Torsdag och äntligen dags för Sm Slutspelet i ishockey, 55 omgångar avverkade och det måste kännas skönt för alla trogna fans därute att det äntligen hettar till ordentligt nu.

Jag hade tänkt att lägga ett spel också inför kvällen . Det handlar om Slutspelet som sagt och matchen mellan Frölunda-Linköping. Jag har en bra feeling här och någonting säger mig att Linköping kommer visa klassen från start i den här matchserien. Bortaplan ? , Ja självklart är det en nackdel men slutspel är alltid slutspel och ikväll kommer det smälla friskt och domarna kommer få det hett om öronen. Den här drabbningen kommer bli väldigt jämn och då ser jag det som ett klart räntespel att lira x2 till 1.66 ggr pengarna på Unibet.

Dagens Spel

Frölunda-Linköping x2

Odds: 1.66 (Unibet)

Vidare kan jag också säga att jag tror det blir målrikt i de flesta Euro League matcher ikväll . Det känns som det är upplagt för det. Annars har jag inte så mycket mer att säga förutom att jag hoppas på en härlig hockeykväll med slutspelet på C+ !

Vi hörs / Jensa @ Tipsomat

 

 


Gästkrönika - Jacob Flygare ger sin syn på saker & ting

Tjenare all glada tipsomater!

Tänkte skriva av mig ang. fotbollens största problem; Den ekonomiska dopingen.

Det var en oerhörd seger för fotbollen i veckan då franska Lyon slog ut Los Galacticos.
Denne Florentino Peréz som bara trycker in miljader i klubben ifrågasätter jag starkt!
Tror att han belånar klubben på stora summor pengar, och när man då i budgeten
räknar med att gå betydligt längre i CL kan det inte vara bra för denna redan skuldsatta klubb.
Man lär gå miste om miljader i missade pris-och tv-pengar.

Tror att verkligheten snart kommer ikapp märängerna från Madrid, och att lagets glansdagar kan vara över...

Tycker att UEFA borde införa denna regeln som det talas mycket om i media, främst av sportbladets kunniga krönikörer Bank o Niva. Denna regel säger att det inte ska vara möjligt att belåna klubben...

Innebörden av detta kommer göra att alla lag kan konkurrera på samma grunder, och att en gedigen ungdomsverksamhet kommer vara ett måste för att slå i dom europeiska cuperna.

Tycker också att man skall ändra om reglerna för antalet utländska spelare i trupperna, ett lag som då skulle råka illa ut är Inter, tycker det är tråkigt att man knappt har en enda Italiensk spelare i truppen.

Det var allt om det... Över till dagens ros som går till bloggare Tobias Holm på RoK som jag tycker är Sveriges i särklass bästa bloggare,han ger alltid ut knivskarpa inlägg som är träffsäkra och ger oss läsare en oerhört kvalitativ läsning- Varje dag!
Vidare så rosar jag även John Alvbåge som går från klarhet till klarhet med sin blogg och nu fått chansen på Sportbladet, keep up the good work!


Inte helt oväntat går dagens ris till Expressens bloggare Kalle Karlsson!
Vilken okunnig och usel bloggare som knppast kan kallas sig expert på området, men vad kan man förvänta sig av en bloggare på blåbärstidningen Expressen... Risas skall även Olof Lundh och Patrick Ekwall göras, att man skall behöva stå ut med dessa så kallade "experter" som man spyr av bara att kolla på, tänk då när dom öppnar käften och slänger ut idiotiska kommentarer i varje andetag, då zappar jag till Tv-Shop illa kvickt...

Allsvenskan har dragit igång i dagarna, och för att vara ärlig så tror jag aldrig att svenk fotboll har varit så kall! Vem vill betala entrépeng för att se en leråker med 22 spelare vars fotbollskvalitetér är lika med noll!

Säg så här, den största stjärnan är Tobias Hysén som på sin höjd håller god League 1 klass...
Nej då kan ni åskådare hellre stanna hemma på helgen och spela bingolotto eller lösa melodikrysset.
Eller förresten! Dyk upp på presskonfernserna som involverar Aik... Stahre levererar alltid där.
Stort tack till Tipsomats skapare Jens Eklund som gör ett hästjobb med denna blogg!
Ska nog inte dröja länge innan dom stora pamparna står på led för att knyta åt sig Sveriges nya tipsexpert!



Hoppas du inser vilken fotbollsmördare du är!

På återhörande! / Jacob Fygare


Inget spel idag

Idag blir det inget lir utan istället hoppas vi på en härlig tillställning mellan jättarna Chelsea-Inter.

Må bästa lag vinna .. Ciao

Italienskt och Franskt spelas

Igår satt mina spel klockrent med Tottenham och Anna Bergendahl. Vi är på fötter igen med andra ord.

Idag har jag plockat fram dessa spel.

Dagens Huvudspel 1:

Genoa-Cagliari Över 2.5 mål
Odds: 1.80 Unibet


Dagens Huvudspel 2

Lille-Grenoble Hcp 1 ( Lille vinner med minst 2 mål)
Odds: 1.92 Unibet



Motivering :


Genoa spelar ofta en väldigt fartfylld och härlig fotboll på hemmaplan och mot Cagliari så har vi ett lag som kommer bjuda upp till dans. Det luktar målrikt här . 2-2 ?

Lille slog Liverpool i veckan med 1-0 hemma och många kanske tror att bakslaget kommer i den här matchen . Jag är dock inne på att man fortsätter ösa på och stackars Grenoble borde inte ha speciellt mycket att hämta här.

Ha en härlig söndag så hörs vi / Jensa @ Tipsomat

 


Lördag 13/3 - 05.41

Tillbaka igen och tänker ge er två spel jag tror på :

Dagens Huvudspel 1:
Tottenham-Blackburn 1 till 1.45 på Unibet


Dagens Huvudspel 2:
Anna Bergendahl att vinna melodifestivalen till 2.50 på Unibet.



I det första spelet med Spurs så kommer dem förhoppningsvis köra över Blackburn trots lite skadebekymmer. Det råder stor skillnad och Spurs lär vinna dessa matcher om 4:e platsen ska vara deras när säsongen sammanfattas. Så jag tror dem gör sin plikt imorgon inför ett fullsatt White Hart Lane , Matchen börjar 13.45 , var observanta på detta !. Dem som vågar , lirar Hcp spelet till runt 2.20-2.30 hos de flesta bolagen.

I det andra , lite udda spelet så har jag lite inside information om att detta kan vara ett guldodds rent ut sagt . Så här det lite "läsarnas tips" över det hela som jag väljer att plocka med . Anna Bergendahl , tjejen från idol alltså som ikväll förhoppningsvis tar hem hela kalaset då :) !

Jag kanske lägger upp någon mer rek imorgon , i mån av tid . Annars får ni ha en skön helg så hörs vi .

/ Jensa @ Tipsomat

 Vinner hon ikväll ?


Fredag 12/3 -10

Efter en usel spelvecka och den här bloggens sämsta notering med förlustspel i rad sen den startade i september är det dags för en rejäl uppryckning !

Man kan alltid sitta och spekulera i varför man gjorde si och så men det blir man inget klokare av alls.

Det är bara att köra på och hitta en fin streak igen så man håller + siffrorna intakta.

Idag har jag inte tittat så mycket på vad spelvärlden har att erbjuda utan tänkte fokusera på helgen istället, där jag har många intressanta spel att delge er . Om ni fortfarande ser dem intressanta efter den här veckan vill säga . Jag tänker iaf köra på och det ska bara lossna snart .

Jag kommer troligtvis lägga ut liren inatt eller imorgon bitti . Tills dess så får ni ha en fortsatt bra fredag !

/ Jensa @ Tipsomat



DAGS !!

Dags att bryta 2 dagars dålig trend och den här gången tänker jag inte motviera alls .

Nu kör vi


Dagens Spel:

Linköping-Brynäs 1

Odds: 1.60 eller mer hos de flesta bolagen.

Nu åker poletterna in !

/ Jensa @ Tipsomat


Får Linköping jubla ikväll ?


Det här är "Fucking Champions League" som Stuart Baxter sade

Välkomna tillbaka !

I förrgår sprack min fina form som sagt men vi viker inte ned oss utan såklart ska vi fortsätta ta pengar av spelbolagen och utöka våra inkomster på lång sikt .

Ikväll är det Champions League och jag har valt att fokusera på matchen mellan Real Madrid-Lyon.

Det är en match som verkligen kan bli något extra och med den press som Real har på sig inför det här mötet ska det bli otroligt intressant att följa hur dem tacklar den situationen.

Marcelo och viktige Alonso är avstängda , men jag måste säga att truppen ser rätt hygglig ut ändå va ? :)

Så vad säger då jag om den här matchen ?

Real har på senare år haft väldigt svårt för fransmännen men ikväll så blir det ändring på det . Den form som Real visat på senaste tiden är sannerligen imponerande. Man börjar visa att laget tagit form och man vinner inte bara matcher längre på några individuella prestationer utan på ett ordentligt kollektivt arbete. Det som är njutbart också att det finns så mycket mer att få ut av det här laget också. Jag tänker mycket på samarbetet mellan Ronaldo-Kaka tex där man har 2 spelare som kan lura sönder ett försvar genom några "enkla" kombinationer . Ja jag säger enkla för att det ser enkelt ut när dem gör det , men det är så fruktansvärt svårt egentligen. Man har 2 världsklass anfallare i Higuain och Benzema. Den förstnämnda är en riktig "sniper" och Benzema är otroligt duktig när han blommar ut i matcherna. Nu blev det mycket anfallsinriktat här men det var i grunden det jag ville komma fram till hur jag tror den här matchbilden kommer att se ut.

Den förväntade matchbilden från min sida är att man självklart kommer föra spelet , (Real) . Att man kommer ha en hög press och stressa Lyon väldigt högt och på så sätt trycka ner dem. Om Ronaldo har en bra dag , kryddat med att Kaka har en hög nivå kommer Lyon få det väldigt hett om öronen och då kan den där 1-0 ledningen dem har med sig från Stade Gerland vara ett minne blott väldigt snabbt. Jag ser det som väldigt , väldigt tufft för Lyon att gå vidare ikväll faktiskt.Därför spelar jag som följer :

Dagens Huvudspel 1 :

Real Madrid-Lyon ( Real Madrid att gå vidare) ( JA)

Odds: 1.56 ( Unibet)

Dagens Huvudspel 2:

Real Madrid-Lyon (Båda lagen att göra mål) (NEJ)

Odds: 1.90 (Unibet)


Nu är det upp till er om ni ryggar :) Ha en trevlig kväll och bänka er med chipsskålen 20.45 ikväll för denna match !

/ Jensa @ Tipsomat

Stjärnstatus


Spelbolagens totala lycka

Matcherna jag rekade igår gick åt skogen , Modo som hela Sverige verkade ha tippat på hade ett nerspelat odds till runt 1.40 från 1.85 från vissa bolag. Sjukaste är ändå att Modo leder till 19.59 på matchklockan och det handlar alltså om tiondelar som avgör matchen . Men men , jag är inte speciellt förvånad heller . Rigg åker man på ibland och det är bara ta nya tag. Grattis Spelbolagen ! , Jag tänker dock fortsätta råna er i längden bara så ni vet !

Idag har vi en trevlig kväll framför oss med 2 intressanta möten i Champions League . Jag finner dock inget av spelvärde en dag som denna , och att "jaga" odds kan bara straffa sig.

Så jag kommer lägga ut något eller några spel imorgon istället och tills dess får ni ha det så bra :)

/ Jensa @ Tipsomat


Trevliga spelalternativ denna Måndag

Tillbaka igen efter helgen , spelet i lördags satt klockrent efter att Newcastle krossat Barnsley med 6-1 . Formen håller i sig och ikväll ska jag fortsätta den fina trenden.

Idag så lirar vi Modo hemma mot Skellefteå i elitserien i ishockey.

Modo laddat med självförtroende till max och med hemmastödet man får i hallen gör att detta är en fin etta att inleda denna vecka med .

Dagens Huvudspel 1

Modo-Skellefteå 1

Odds: Över 1.55 på de flesta bolagen


Vill också ge er ett annat bra spel ikväll i form av Premier League fotboll från JJB Stadium där jag tror att Liverpool kommer köra över Wigan ikväll.I grunden så råder det stor klasskillnad här. 2:an betalar 1.60 ggr pengarna och är ett klart spelvärt alternativ ikväll.

Dagens Huvudspel 2

Wigan-Liverpool 2

Odds:1.60 (Unibet)



Detta trycker vi på ikväll va ?

/ Jensa @ Tipsomat


Sköna Lördag

Ni som tog del av Aik reken igår får man gratulera , ytterligare ett vinstspel !

Solen strålar , vi har en dag av fotboll framför oss och sen en krogrunda på det .
Känns som det är det bästa man kan göra av en dag i mars månad.

Jag har hittat ett spel också :) , Det är Newcastle som ska ta sig an Barnsley hemma på St James Park.

Hemma är man ju väldigt starka , det lär väl knappast ha undgått någon av dem som är fotbollsintresserade.

Barnsley är väl inget höjdargäng och har svårt att göra mål  , att åka till St James då och möta Newcastle är väl inte den lättaste uppgiften. Av det jag sett av Newcastle i år så uppträder dem väldigt disciplinerat oftast och vill greja Premier league biljetten så fort som möjligt. Idag kommer man fortsätta på den inslagna vägen och köra över stackars Barnsley. Vi kör !

Dagens Huvudspel:

Newcastle-Barnsley Hcp 0-1 1 ( Newcastle att vinna med minst 2 mål)

Odds: 2.28 (Unibet)

Lycka till och njut av den underbara solen som äntligen visar sig / Jensa @ Tipsomat



Fredag och solen visar sig från sin bästa sida.

Blev inget inlägg igår då jag inte fann något speciellt spelvärde in någonting.

Hassans gättips gick tyvärr inte in och vi får se om han får några fler chanser nu (; .

Men men , imorgon är det lördag och alla tippares stora dag. Då återkommer jag med bästa dragen som kan utöka kassan lagom till krogrundan ni förhoppningsvis ska ut på imorgon.

Nu blir det en lunch någonstans och njuta av fredagen på bästa sätt.

Om ni nu ska spela så lira HCP liret i Aik-Örebro ikväll (hockeyallsvenskan), det kan vara en bra singel eller ett fint dubbelmaterial.

Kika in imorgon igen / Jensa @ Tipsomat




Tisdag Kväll 2/3 - Gästtippare

Nacional vann alltså hemmamatchen och jag har väldigt fin form för tillfället.
Jag kommer då och då låta "tipskollegor" få sina tips publicerade här på sidan och ikväll så är det en av Borlänges största gamblers Hassan Jehia som har ordet :

"Jag tycker att ni ska gå in med hela er lön på det här" , ja så säger alltså Hassan inför det här spelet.

Hassan Jehias Gästspel :

Nashville Predators - Edmonton Oilers 1

San Jose Sharks - New Jersey Devils 1

Spel: Dubbel

Odds : 1.67 X 2.10 = 3.50

Spelbolag: Nordicbet (Matcherna spelas inatt)

Vi får se om Hassan bidrar till lite extra cash i plånboken inatt , Jag är tillbaka som vanligt imorgon med ett intressant drag ! / Jensa @ Tipsomat




Nacional !

Nacional vann med 1-0 och 1.55 satt fint ! , Grattis till er som ryggade . / Jensa @Tipsomat


2/3 - Framflyttad match

Nacionals hemmamatch som jag rekat blev framflyttad till 16.00 i eftermiddag . Spelet ligger självklart kvar som Dagens Huvudspel . Hittar jag några nya idéer så framförs det senare idag.

/ Jensa @ Tipsomat 


 

Måndag 1/3 - Portugisiskt på menyn

Gårdagen var väldigt lyckad , 3 poäng till mitt älskade Spurs och överspelet satt klockrent , har ni inte börjat tagit del ännu så är det hög tid att göra det !

Dagens Spel

Idag är det klent utbud av spel men jag har vaskat fram ett spel i Portugal som jag tror på . Det är fotboll som gäller och det är Nacional som tar emot Belenenses hemma på Estádio da Madeira .

Nacional , klubben som Cristiano Ronaldo har tillhört under två år av sin karriär parkerar för tillfället på en niondeplats i ligan och har faktiskt inte haft någon vidare form på slutet. 6 matcher utan en vinst och man törstar verkligen efter en trepoängare i dagsläget.

Ikväll möter man en väldigt lämplig motståndare i form av Belenenses på hemmaplan alltså och jag har svårt att se något annat än att Nacional grejar 3 poäng ikväll. Hemma är man helt okej och när jumbon gästar så ska man vinna detta om man vill avancera i tabellen och undvika att dra sig in i någon onödig bottenstrid.

Belenenses har i sin tur minst lika dålig form och man har vunnit 1 match av 20 försök i år. Att då åka till Estádio da Madeira och möta ett hungrigt Nacional är ingen lätt uppgift. Den dåliga sviten fortsätter ikväll !


Dagens Huvudspel:

Nacional Madeira-Belenenses 1

Odds : 1.55 (Unibet)

Matchstart och Spelstopp: 21.15




/Jensa @ Tipsomat


RSS 2.0